Steun voor Oekraïne

Voor vluchtelingen zonder sociaal netwerk regelt gemeente West Betuwe opvang. Het schoolgebouw aan de Groeneweg 19 in Buurmalsen zal worden gebruikt als opvanglocatie voor 30 mensen. Via deze link kunt u aanvullende informatie vinden over hoe de gemeente West Betuwe hierbij betrokken is. 

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van nieuws rondom de opvang van vluchtelingen in Buurmalsen. 

--- Update 1 juli 2022 ---

Inmiddels verblijven de ongeveer 35 vluchtelingen uit Oekraïne alweer enkele weken in het voormalige schoolgebouw. Op dit moment worden alle administratieve verplichtingen geregeld. Met ingang van het nieuwe schooljaar mogen de kinderen naar school en de volwassenen worden geholpen bij het vinden van een passende baan.
Om de verbinding tussen het dorp en de vluchtelingen te verbeteren, willen we graag activiteiten organiseren zoals taallessen, een bezoek aan de kinderboerderij, sport & spel, etc. Hiervoor is een Facebookgroep opgericht genaamd Buurmalsen voor Oekraïne. Het doel van de groep is om u op de hoogte te houden, activiteiten te organiseren en vraag en aanbod te combineren.

--- Update 11 mei 2022 ---

Bericht van gemeente West Betuwe:

Een warm welkom, hartverwarmend!

Vrijdagmiddag zijn 35 vluchtelingen uit Oekraïne aangekomen in Buurmalsen. Zij verblijven in het oude schoolgebouw De Malsenburg. Dankzij uw inzet, de hulp van de dorpsraad, inwoners en vrijwilligers, hebben deze mensen een veilig onderkomen. Wij vinden het hartverwarmend om te zien hoe een dorp de schouders er onder zet. De spullen die u inzamelde, de boodschappen die u heeft gedaan en de schoonmaak en inrichting van de locatie zijn een overweldigende steun. Daar willen we u heel graag voor bedanken. Samen hebben we deze vluchtelingen uit Oekraïne alvast een warm welkom gegeven.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Anjo Schipper, locatiemanager De Malsenburg, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

--- Update 5 mei 2022 --- 

Na een geslaagde 2e inzameling is het oude schoolgebouw nu volledig ingericht. Vrijdag 6 mei worden de mensen uit Oekraïne verwacht. We hopen dat ze de eerste dagen tot rust kunnen komen en zich daarna toch een beetje thuis mogen gaan voelen.

Het inzamelen van de spullen en inrichten van het schoolgebouw was een hele klus. Door er met veel mensen de schouders  onder te zetten is deze klus geklaard. We willen iedereen die, op wat voor manier of in welke vorm dan ook, geholpen heeft heel hartelijk bedanken!

--- Update 15 april 2022 ---

Na de inzameling voor de inrichting van de opvanglocatie in Buurmalsen zijn er nu andere spullen nodig. Op de website www.buurmalsenhelpt.nl vindt u een nieuwe lijst. Hierop staan onder andere houdbare levensmiddelen en overige spullen. Heeft u nog spullen? Dan kunt u dit aangeven via het formulier op de website. Heeft u geen spullen maar wilt u wel een financiële bijdrage leveren? Dat kan via het volgende bankrekeningnummer: NL78 RABO 0321 2179 34.

De spullen kunnen op 21 april van 19:00 uur tot 20:30 uur worden afgeleverd. Het afleveradres is het schoolplein van de oude basisschool aan de Prins Willem-Alexanderstraat in Buurmalsen. Contact met ons opnemen kan via het volgende e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

---Update 28 maart 2022 ---

Maandag 28 maart om 19:30 uur is er een bijeenkomst in Ons Eigen Gebouw waarin gemeente West Betuwe meer praktische informatie geeft over de opvang in Buurmalsen en wat de inwoners van Buurmalsen kunnen verwachten en betekenen. Deze avond is openbaar en u bent dus van harte welkom. Zie hier de brief van gemeente West Betuwe over deze bijeenkomst. 

--- Update 30 maart 2022 --- 

De verbouwing van het schoolgebouw is ondertussen bezig. Zie hier de nieuwe plattegrond van de indeling. Heb jij nog bruikbare spullen over? Kijk dan even op www.buurmalsenhelpt.nl!

Flyer vluchtelingen Buurmalsen 1

 

Algemeen

Disclaimer

Contactgegevens

dorpsraadbuurmalsen@gmail.com

 

Op de hoogte blijven?