Watertappunt Buurmalsen

In de Groeneweg,ongeveer tegenover huisnummer 48, staat sinds kort een watertappunt. Dit watertappunt is onderdeel van het project “Join the Pipe”.

Join te Pipe is een organisatie die het drinken van kraanwater promoot. Daarvoor zijn kraanwatertappunten ontwikkeld die geplaatst zijn in een openbare ruimte, bij sportparken, pleinen en scholen. Je kunt daar je fles met kraanwater vullen terwijl je onderweg bent, zodat je dus kraanwater kunt drinken als je buiten bent.

De voordelen van een watertappunt:

  • Schoon drinkwater voor iedereen beschikbaar;
  • Er worden minder flesjes weggegooid omdat die onderweg bijgevuld kunnen waardoor er minder zwerfafval is;
  • Minder zwerfafval en het opnieuw gebruiken van plastic flesjes is beter voor het milieu (duurzaam).

Het Watertappunt in Buurmalsen is aangemeld bij kraanwaterkaart.nl zodat het voor iedereen vindbaar is. Mocht u zelf een dagje op pad gaan, kijk dan even op www.kraanwaterkaart.nl of er een watertappunt in de buurt is.

foto bordje watertappunt

Dorpspomp

Ons dorp Buurmalsen wordt gekenmerkt door restanten van een voormalige brink. Deze brink wordt nu gevormd door een veldje met grote bomen en is een karakteristiek punt in het dorp. Aan de brink komt het kleinschalige karakter van Buurmalsen door de bebouwing nog sterk tot uiting. 

Één van de wensen in het dorpsplan was de herbouw van de dorpspomp. Inmiddels is er een begin gemaakt met de herbouw op de Brink in Buurmalsen.                                                                                                                              

dorpspomp

Algemeen

Disclaimer

Contactgegevens

dorpsraadbuurmalsen@gmail.com

 

Op de hoogte blijven?