Oproep groenbrigade

                                                                                                         Beste dorpsgenoten,

Vind jij ook dat Buurmalsen groener, fleuriger en insect-vriendelijker aangekleed kan worden? Heb je zin om dit samen met een aantal dorpsgenoten op te pakken, doe dan mee aan de groenbrigade Buurmalsen!

Denk hierbij aan het aanplanten en onderhouden van struiken, bomen en vaste planten of het inzaaien van wilde bloemenzaad in groenstroken van de gemeente. De gemeente West Betuwe staat achter dit soort initiatieven en wilt hiervoor financiële steun geven. In ruil hiervoor zorgt de groenbrigade voor het aanplanten en het onderhoud van het groen.

Er zijn diverse veldjes in Buurmalsen die opgevrolijkt kunnen worden met bloeiende struiken en planten, er zijn meerdere straten/wegen die groener of landelijker aangekleed kunnen worden met bijv. fruitbomen en  knotwilgen, er zijn misschien wel muren die vergroend kunnen worden. Wellicht hebben jullie zelf leuke ideeën om ons dorp op te vrolijken met groen, het is de bedoeling om dit samen met een enthousiaste groep van mensen op te pakken.

Het kost je ongeveer 1 ochtend in de maand (of meer, waar je zelf zin in hebt) waarbij het werk in de wintermaanden stil ligt. Naast lekker werken in de buitenlucht is het gewoon ook gezellig om met z’n allen aan een project te werken.

Hebben jullie zin om mee te doen? Meld je dan aan via email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb je vragen? Email of  bel mij (06-2195083) of bel aan bij de Jacob de Ridderstraat 3.

Bij voldoende deelname zal er na de zomervakantie een bijeenkomst belegd worden in het dorpshuis, waarbij er meer concrete plannen gemaakt worden. Het is de bedoeling om vanaf september dit jaar aan de slag te gaan.

Doe mee!

                                                              

Algemeen

Disclaimer

Contactgegevens

dorpsraadbuurmalsen@gmail.com

 

Op de hoogte blijven?