Nieuwe school niet in Buurmalsen & update 14 oktober

Update 14 oktober 2020 

Vanwege de covidmaatregelen is Helicon op zoek naar een extra locatie waar zij met hun Mbo-leerlingen op 1,5 meter afstand van elkaar les kunnen geven. Helicon heeft met de gemeente bij de voormalige basisschool in Buurmalsen gekeken en deze locatie is geschikt om aan 3 groepen leerlingen les te geven. De gemeente deelt de mening van Helicon dat het belangrijk is voor de leerlingen om fysiek les te krijgen zolang de covidmaatregelen dit toelaten.

Daarom heeft de gemeente besloten de huidige anti-kraak bewoning op te zeggen per 2 november, zodat daarna de voormalige basisschool als locatie gebruikt kan worden door Helicon. We weten niet wat de ontwikkelingen zijn rondom covid of hoelang dit gaat duren, maar het gaat om een tijdelijke locatie om de school op korte termijn uit de brand te helpen. Deze tijdelijke oplossing mag verdere ontwikkelingen rondom deze locatie voor potentiële woningbouwontwikkeling niet in de weg staan.

2019 Kennissessie tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst

Persbericht 23 juni 2020

23 juni heeft de gemeente West Betuwe een persbericht uitgebracht. Het nieuwe Integraal Kind Centrum (de nieuwe basisschool) zou aan de Groeneweg in Buurmalsen komen. Inmiddels is dit gewijzigd en wordt de locatie Op 't Hof, waar de huidige basisschool van Tricht staat, verder uitgewerkt. Hier leest u het persbericht van de gemeente.

Schoolkind

Algemeen

Disclaimer

Contactgegevens

dorpsraadbuurmalsen@gmail.com

 

Op de hoogte blijven?